ai

1. Bazı lekeler çıkmaz. Mevsimi gelen meyveler, turfanda da olsa, o güzel rengini bahar sonu gibi yaz gelişi gibi gözünden, dilinden ruhuna katar. Kiraz yaz'dır.Yazdırır. Hiç çıkmazlar. Gitti sanırsın. Ansızın geri gelir. Her an uçarılığıyla durur. Şekli degişir bazen, bazen bir dolunay olur, bazen kediduruşuna benzer.Ama kiraz lekesi... Çıkmaz!
2. Bazı şehirler yolunu keser; yenıden karsına cıkar. Macera gibi de olsa, bi yerden sızar hayatına. Başka aylarda, başka biçimlerde. Gelişle, gidişle..Haritası bi şekilde yeniden düşer avucuna. Yollarını hatırlatır. Sokaklarını duyurur.Adımlarını vurdurur.Şehir konuşur, dinletir kendini.Çünkü hayatına girdiği yerden akmaya devam eder, biriktikçe bir sebep yaratır kendisine ve unutturmaz kendisini.Bazı şehirler unutturmaz,dogurur kendını yenıden.Cumlenın ortasına cıkar,sozunu keser, yolunu keser, yenıden cıkar karsına.
3. Bazı sular hiç durmaz. Artık içmesen de, rengi değişse de kokusu değişmez. Tadı sana zehir de olsa, bilirsin ki güzeldir.Suyun nereden nereye aktığını bilirsin. Kana kana içtigin o su, sen susuzluktan kavrulsan da, artık sana içilmeyecektir.Yine de akar, durmaz.. Güneş ışığı pırıl pırıl aydınlatır onu. İçinde, çocuğunun boğulduğu bir ırmak ne kadar temiz de olsa içemezsin.O da akar,akar,akar...güzelliği seni bazen çeker, ve ona her yaklaşman,biraz daha iter seni.Hatırladıkça onun acı tadını, kokusunun seni aldatmasından korkarsın yine de su hiç durmaz...
4. Kendini yoklukla besleyen fulyalar vardır. Yıl boyu sadece şubatta acan.Onbir ay unutulmamayı diler içten içe her çiçek gibi. Ruhundadır güzelliği. Mütevazi ve sadece onu tanıyanların bildiği bir rayihası vardır.Bir yandan umduğu unutulmayış, onu boğar.Ve aşığına aşık olur vicdanen. Tevazu geleneginden gelen ve az olusunun getırdıgı bir vefadan dogan bir asktır onunki, bu yuzden karsılık vermez aslında az olusundan degil.

lütfen test sonuclarını almak icin gereklı surenın gcmesını bekleyınız...

Yorumlar