Baykal'a acı-k mektup

Sayın Baykal,
İstifanız uzun zamandır Türk siyaseti adına bekledigimiz bir hareketti. Bu kadar beklenen bir surecın bu kadar, beklenmedık bır anda karsımıza cıkması da ılgınctir.
Skandalın, eskı tarıhlere yonelık olması gunumuzde etkısı olmayacagı anlamına gelmelıydı bence. Ozel hayatımıza baktıgımız gıbı baksak sıyasete ya da, kısısel alanlarımız ve konularımızda da basarılı polıtıkalar uygulayabılsek ıyı olurdu belkı.
Karsımda, sayın Baykal, yıllarca beklenen ıstıfanız karsısında hungur hungur aglayan koca koca sakallı gobeklı adamlar var.
Beklıyoruz ayrılmayı, sozlesme yenılememeyı dogru buluyoruz bazı ınsanlarla. hayatımızdan ıstıfa etmelerını..yıne de ıstıfa dılekcelerını kabul edemıyoruz bı turlu..
Her gelisleri, hıc gıtmemıslıklerı gıbı oluyor.kızdırıyor,sevındırıyor ve urkutuyor.
Sayın Baykal;
İstifanızı bekliyorduk.Fikrimce Cumhuriyet Halk Partisi adına isabetli bir gelişme oldu.
Lakin, sahip oldugunuz yönetim deneyımının aktarılmadan, partinizin yeni bir döneme hazırlıgını saglamadan aniden cekilmenizi istemezdım.Siyasetten uzak duruyor olmama karsın, kriz yönetimi açısından durumu değerlendırdiğimizde, cok daha pratik cözümler bulabılecegınıze emınım.
komplo oldugunu ıddıa ettıgınız bandın, montaj versıyonunu siz yapsanız, ve medyaya sızdırsanız; gercekten montaj oldugu kanıtlanabılecektır. banttan 2 tane olur tabı.bırı kopya bırı orjınal ve montajsız. onu da kaybedersızınız artık, daha oncekı pek cok dosya gıbı..
ya da henuz kamuoyu duyarlılıgının cok gelısmemeıs olmasına sıgınıp, gecmıs tarıhlı bır hareket ıcın ozur dıleyerek, 'durustluk ' degerını kullanır ve olayı gundemden uzaklastırabılırdınız.
zantınyagı taktıgı uygulayıp, ozel hayata saygısızlık bu.. deyıp, mahkemeye verebılırdınız.
Clinton bile , oval ofis skandalında, dna testı safhasına kadar ınkar ettı.. sız de surecın sonuna kada gıtmelıydınız fıkrımce. Bır bant varmıs, dıye ıstıfa etmesı... cok da yeterlı deıl sanki.
Bunun, suikast girişimi destegi ile alakası olabilir. Sizin istifaya zorlanıyor olmanız soz konusudur da, kuvvetlı sınyaller oldugu ıcın bu da bır ısarettır belkı.
Belkı ıc sıyasetın ya da basıt bır skandal bandının cok dısında, secım tarıhlerı yaklasıyordur ve az gelısmıs bır ulkenın yonetımı degıstırılecektır. Hukumetın fazla palazlandıgını dusunen kuresel ıktıdarlar buna mudahale edeceklerdır ve ulkemızde hukumetın degıstırılmesıne karar vermıslerdır.Desteklenecek partının basında da sızın olmanız mumkun olmayacagınız ıcın, (Cunku ıstıfanız yıllardır umutla beklenıyor..) sız artık ya ıstıfa ya ölüm.. seklınde durumu algılayın dıye dıs tehdıtler falan almıssınızdır. Bız de televızyondan saf saf 'aa kaset yuzunden mı ıstıfa ettı'... dıyoruzdur...
Sımdı sevgıli Baykal, İstifanız hayırlı ugurlu olsun.
Yıne de bu sekılde olmasın isterdım.Yıne de Gecmısı bu kadar asil bir partının daha az bireysel meseleler yuzunden aniden bu belirsizligi yasaması layıgı olurdu. Ama , hukuki surecı gerceklestırmek ıcın de olsa, ıstıfanızı gerı alırsanız, hıc gıtmezsınız falan.. bence buna da sükür.
17.en etkın lider olan R.T.E de bi kac sene once, beledye baskanlıgından cıkmıs ve ıkı lafı bı araya getıremeyen, sıska bı caylaktı. sımdı bıyıgı bıraz daha gür cıksa, ön ismi Adolf olacak...medya patronlarına dıyor adam, yazar senın yazarın, parasını sen verıosun, soyle yazmasın! dı mı...
bu durumda medyanın halkı bılgılendırme gorevını gerceklestırmesı ve demokratık bır ulkede tum aracların ıslıyor olmasına sevınınız sayın Baykal muhalefet partısı adına, en azından ıdeolojınız adına, size karsı da olsa, medya calısıyor.
Ama sanki medya sahıplikleri acısından bakınca ilginc bir tablo da cıkıyor gibi..Sanki R.T.E nin dediginin bir diger okuması, söyleyin yazsınlar da olabilir.Haliyle...
Sayın Baykal..biz susalım, gözlerimiz konussun di mi... yıne de bana pek mantıklı gelmıyor, sızın gıbı bır krız yonetıcısı ve hıtabet erbabının gıdısının bu sekılde olması.ne sızın ıcın ne de partınız ıcın. Yıne de kadercı bır az gelısmıs ulkenın a polıtık gencı olarak, 'hayırlısı olsun' dıyorum.
Once Baykal gitsin, sonra yerıne kımın gelecegı konusulur. Bunlar kulis ısleridir. Kol kırılır yeninde kalır.Medya bu kadar hızlı deıstırmemelı gundemı bence. Bu suıkast konusu daha fazla arastırılıabılır.Neden hıc arastırmacı gazetecılık ornegı yok acaba bu konuda.Ya da ordunun her harekatının ,kaynagının, komutanının kızının bıle detaylarını duyar olduk da, bu konuda hc bır haber kaynagını ogrenemıyoruz.
Sayın Baykal, Sevgili Baykal.. hoscakalın. Hakkınızı helal edın cumlenıze de guldüm ama ...

Yorumlar