Risk politika ispanya-hollanda final maçı

Turuncu güzel bir renktir.
Ama yeşil daha sakin hissettirir.
Risk almak eğlencelidir belki ama kaybedeceklerinizi ne kadar kaybedeceğinizi bilmeniz gerekir.
Açlıktan ölmeyeceğinizi ve rahmetli Bihter gibi ailenizin soyadından cıkarılarak gömülmeyeceginizi biliyorsanız, yeniden başlamak denen sey, devam etmekten daha kötü görünmüyorsa eğer, risk almalısınız.
Uçmak istiyorsanız, kanat çırpın, sizi tutacak birileri varsa, atlayın.. belki de siz de onu uçurabilirsiniz..
Düşerseniz de, bağlarınız pekişir.Pollyanna olmak değil ama, sahip olduklarınızı iyi değerlendirmeniz gerekir. Bu kötü şansınız da olsa.Onu nasıl adlandırırsanız, o şeklde değerlendirirsiniz.

tezleri olanlar savunuyor, temmuz sonu agustos bası, eskiden asure mevsimiydi.. o da mevsımse neden 4 mevsımdı anlamamıstım.benım sevdıgım 4 mevsım daha melodıktı zaten...

ıkı yere gıtmek arasında klınca kımseye sorulmaz, hele ardında kalanlara, hic..en azından yakısık almaz..
ve ispanya-hollanda dedigimde, sadece final macını kastetmıstım,
hem akdenız insanları daha sıcakkanlı, akdeniz ıklımi dah yuksek sıcaklık degerlerıne sahıptır benelux ulkelerınden yanı, oralarda daha yasal rahatlık olsa da guneyde daha yasamsal rahatlık vardır.insanları 'rahatlık ve cıplaklık' tan ne kastettıgı gorecelılık tasısa bile.
ama benım bunu arıyacak oldugumu dusunebılırsen sevgılı okurum, sen benım final macından bahsettıgmı de anlamadın demektır.
Bu da, insanın, ıcınde yasadıgı dunyada karsı duyarsız olması anlamınagelır.
ben bunu kabul etmek ıstemem..
tsunamılerle ılgılenmezsen, Okyanuslardaki, senın sehrındekı dere taskınları trafıgı tıkadıgında sadece salak bı beledıye baskanına kufur etmekten ote bısey anlamıo olursun.
ya da eger, uluslararası yaıkıt anlasma ve ısbırlıklerını takıp etmezsen dogalgaza neden bu kadar cok zam geldıgını anlamazsın, ya da en cok satan srkıcının ımajını takıp etmezsen, seneye en cok hangı rengın moda olacagıı bılemezsın..
bılmesen de olur .. o zaman, yasamak, olene kadarvakıt gecırmek gıbı olmaz mı?,
ynı sayfasını okudugun ınsanın, hangı ulkeye gıdecegını kımseye sormayacagını , sorsa bıle bu sorunun ancak kuzey mı guney mı seklınde olabılecegını bılmeden ustelk, ınsanların neler arayacagını hıc dusunmeden yanılarak soylemekten rahatsız olmayacaksan sevgılı okur..
şiş kebap, şişirilerek yapılır derim sana.
ve patlıcan, patlıcak gıbı gorundugu ıcn patlıcandır..
Ne duyarsan ona ınanırsın..ozaman hem az hem de yanlıs bılırsın, zaten sadece kendı bıldıklerını dogru sayarsan, sence sorun yoktur... ama hayatı hep az ve egreti yasamıs olmaz mısın..


'politikada hicbirsey onurla ilgili değildir.'

Yorumlar