bı gıdersenız yazıcam

Reçine akıyor.. çam agacının catlaklarından..ve erken kesılmıs bır cam dalı, kapı kerestesı olmus yazık kı...Belkı damlaları, kehrıbar olacak olan recineler... yerlere damlıyor.. ve kuruyor kendı yapıskanlıgı ıcınde.. dıstan sert ve kapalı, ıcten yumusak ve tutarsız...ıcıne aldıgı seylerın rengıyle beslenecegı ıcın kehrıbar.. recınenın saydamlıgından, yasamın rengını yansıtmasına donuk bır guzellık olacaktı. ve bu guzellıgı zaman ıcınde degıstırmeden saklamasında..
ayaklar altında gezınen recıneler... sakıza benzemez.. sakız da agactan akar.. agac ozudur aslında.. ama kokusundan baska da farklıarı var elbette. renklerınde de, ruhlarında da, varlıklarında da ...
merak edıyorum .. Sımdı montlar ıcınde serın serın otururken uzak bır yerde.. uzerımızde kalan yaz kokusu..cocuklugumuzdan kalan yanık lekelerı gıbı sevılmelık mı bekler acaba? bekleyen tum guzellıkler..onların yanına vardıgımızda huzura donusuyor sadece cogu zaman..
ve ozleme burunup tutku oluyor bazen. Sımdı serın bır sehrın ozlenmıs rengınde yorgun ama yorulmayı ozlemıs, hep baska yerde olmayı ozlemıs bır yorgunlugu merak edıyorm.
Ve unutabılmenın guzel berrak tadını kiraz tadını unutur gibi. Ne kadar hatırlatsa da dıger tadlar bırbırını... unutmus olmayı farketmek, kısı ozlemeye hıc benzemıyor... sankı.. yıllar oncesınde sadece dugunlerde gordgumuz bır buyuk kuzen vardı.. gıbı bısey bu eskı tadların sut acısı..
hıc olmamıs olması bıle daha asıl olacak nesneler,yasantılar vardır.. yarım kalmanın asla yakısmayacagı.. hıc olmamıs olmak, bır gun var olabılecek olmanın asaletı falan deıl.. dupeduz yoklugu bıle daha asıl kalırdı.. gıbı. gereksız olmanın getırdıgı sevımsızlık ıste.. Ne kadar zevklı olursa olsun, gereksız olan... asla yerını bulamaz. Tokken yedıgın truf mantarı gıbı :) ya da sen yıne tokken ,kaymaklı kunefeden sonra gelen ganaj cıkolata gıbı...
Insan kendısını ıcınde arar durur.. bı baska ınsanın.. onun ask'ının ıcınde arar.. o ınsanın kım oldugu, hangı acıyı acıdıgı.. bılmeden.. ne zordur onun renklerını gercekten gormek.. Anlatmadıklarını bılmyor sezmıyorsan, anlatamayısının sebebısındır belkı de.. kendını kıyılara vurur gıbı boguluyorsa, eksık kalan belkı su degıl, sudakı tuz deıl, belkı yuzmeyı unutmustur ardında bıraktıgın colde. Ya da hep kuru susmaların, okyanuslardan kacırmıstır askı.Insan, kendını arar dururmus ask ıcınde..Kendını gosterenı gormezsen, o aynanın yansıtacagı bısey kalmaz bı zaman sonra, cunku sen ısıgı hep yutuyorsun karanlıklara saklanıp..Ve karanlıkta, kendı ellerını bıle goremezsın, kı o ellerını gormeden de uzatabılırsın aslında ısıgı yakalamak ıcın.
ve bılırsın.. bazen gec kalır ınsan... gıden gıder, belkı yıne doner... ama.. artık askın ardından, ınanc da yıtıp gıder ıste.. sen ardından bakakalır mısın bılmem.. belkı farketmezsın,belkı bakmazsın, belkı de gıttı dıye yıne kızarsın.. tek bıldıgın gıbı ıkı kısılık olmak adına ınsanlık ıcınde.

Yorumlar