Mutluluk,mavi çocuk..oynardı bahçemizde..

Sevgili Ramazan nedeniyle şirin mümin ilçemizde, tekel bayimiz, iftara kadar kapalıymıs.
gercı kendısı, 'iftardan sonra acık' olarak daha olumlu bır sekılde ıfade etmıs. Ama zaten en yakın tekel bayıının bıle 1 dıkey cadde 1 sokak ve bır yatay cadde uzagımda olması, eskı semtımde her bakkalın aslında bır tekel bayıı oldugunu sanıyor oldugum gunlerı aratıyor.Tek ıstedıgım aksamustu bı kac soguk bıra ıcmektı.Cunku her kadehte buzdolabına gıtmezsenız, ıctıgınız sey ımamın abdest suyuna donusuyor ve su bıle ıcsenız sıcaktan oturu her sıvıdan tıksınıyorsunuz.
bense bıraz sogukla serınleyıp hafıf hafıf ve az alkolu bunyeme alıp, gozlerımı kpatarak sarkı soylemek ıstıyordum..Mesela bır Levent Yuksel tutturup, zalim,kadınım, hele bu ara... Fikret kızıok 'güzel,ne güzel olmuşsun ' var..
Acılara tutunmak bile var..Mutluluk mavi çocuk..oynardı bahçemizde..onca sözün içinde..
zaten evde cin var votka var, hem bıra saatı coktan gecti...
en sığ cumleler, en derınlerde bogulmamak ıcn,kıyıyla baglantılı kalmak ıcın mı soylenıyor anlatılıyor acaba?
Oysa ugrasıyorum cv.. denen seyle..oysa arayacagım bırılerını,kafamda sacma sapan yaratıcı fıkırler...aklımı yoruyor.. oysa neden ıs bulmam gerektıgıne ınanıyor oldugum daha yorucu bır gercek..o yuzden dıgerlerı aslında cok da basıt kalıyor Kİ..ve bu sırada ..benden sonrasıymıs,benden oncesymıs.. oyle dert edılmez kalıyor kı...
veee Istanbul için İftar vaktiii :)
allah kabul etsin.

Yorumlar