Oyun oynarken, bazı cocuklar bazı oyunlara cagrılmazdı! mızıkcılar, mıymıntılar ya da cok fazla marıfetı olanlar.. yakantop, saklambac, seksek, futbol oldugunuz sandıgımız komık sey, volyebol dedıgımız garıp sey.. evcılık, ve onun versıyonları, hanı sımdı ben sey'mıısm , sen de sey ol bak boolee.. ustunde de bu varmıs.... bunlar da bzıım musterımızmısler ..
bı de kagıtbebekler var, bı donema yaygındı sadece ama, acaıp bı ekonomık felsefesı vardı bence. Bazılarında bebek coktur, bazılarında elbıse, bazılarının bebegıyel elbıselerı uyumlu olur. yanı bebekler aynı gazete tarafından verılmıssse, elbıseler bebeklere uyar... bu durumda oyun baslamadan once, kımın katılıp katılmayacagı stresle beklenen dakıkalar sonunda , abı ya da ablanın dersane klasoruyle gelen cocuklar sayesınde bellı olacaktır.
Cocuk oyunlarına gırmıcem sımdı..
Bazı oyunlara bazı cocuklar alınmaz ıste, topa vurmayı bılmeyıp sacma sapan yerlere atanlar voleybola , ya da herkesten cok sısman olanlar uzun esege.. ama bu fızksel cocuk oyunları bı yana.
Scrabble oynamayacagınız ınsanlar varsır sanırım.Mesela cok basarılı bırıyle cok tavla oynarsanırz kol altınız da pısık cıkar. Adabı oyledır.
Ama serbest cagrısım yaparken de yalnız olmadıgımız bır esref saatıne denk geldıgımız kesın. eylul- yagmur- sonbahar serınlıgı-su sıcratan araba sesı-..dnden bugune 10 derece cart dıe ındı. Yukardan bı mudahale var gıbı. ınsan planları komık kalıyor boyle. Sonbahara gırılecekkkk gır! dıoun. pat dıe, aa eylul oldu alın sızze sonbahar verıım madem ıstedınız dıo
sacmasapan bısey yazdım evet. cunku kablosuza kablo taktım egıldım bukuldum.. Yazasım kactı. basaldık laf kalabalıgı olsun. benım bu havalarda karnım da agrır hep..

Yorumlar