unutmak kardeş katilliğidir. gözlerin bıçak yarası - conjoined twins -

Yarın yine yol.. Olsun.. güle güle diyenin olsun, yolun sonu olsun, dönülesi olsun... daha ne :) zira yol hep güzeldir...


Unutmak, kardeş katilliğidir. Cinayetini unutmamalısın.Öldürdüğün çocukları ve varlıklarını geri aldığın diğerlerini.. Bebekleri, geçmişin güzelliğini ve inancı... Unuturcasına alınan intikamlardan aldığın hazları  unutmamalısın, unutmamalısın sesini kimlerin kulağında nasıl çağıldattığını.. Unutmak kardeş katilliğidir...Katilin maktülüyle yaptığı travmatik  bir tuhaf iş birliği vardır. Sağ yanının sol yanına ettiği bir cinayet de vardır kendi kendini öldürdüğün yeniden yeniden. Unutarak bir başkasının öldürüp, hatırlayarak kendini öldürdüğün..
Gözlerin bıçak yarası...Baktığın bakmadığın yakan yara.. Gözyaşın ille kanıtı bir cinayetin. Gözpınarından dışarı akar kimi zaman, kimi zaman akar içindeki kardeşinin avucuna. Ki katilin elinde kalır ruhundaki yaranın kandan izi.


Unutmakta oldugum bırseyı anarken, unutuvermıs yoksayıversım oldugum bırseyle yuzyuze geldım.Üniversite okumak istemediğine karar vermiş ve ,  ÖSS harcını son dakikada ödememiş olduğunu farkettiğinde, aslında liseden tasdikname almış olduğunu ve o travmayla bunu hep unutmakta olduğunu farketmek gibi. Hangi biri düşünmeye değer ki artık dersin, ama düşünmeye değer olan bir travma vardır. Unutmak...


Kardeş katilliğidir unutmak...Ama ancak iki başlı bir bedendeki ikiz kardeşin cinayetidir. Unutmak yaşamaktır, kalbine sahip çıkmaktır, ya da becerebilmektir onu paylaşabilmeyi bir başka baş'la.

Yorumlar