Yılbaşı inanışları, Murphy kanunları, Danae ve Perseus-Altın Yağmuru, Ayva sarısı,

İtikadın, batılı olmaz nazarımca. Yeni yıla nasıl girerseniz o minval üzere gecer dıye ınanırım ben. An hesabı yapmasanız da yaklaşık olarak o duygu ve duyumsama hali içinde olur. Evde girmek demek, sürekli hane içinde bulunmak değildir. Ancak gunun cogu ve agırlıklı kısmı evdeyse, sızın kendınıze ayırdıgınız ozel zamanlarınız da, evde beraber oldugunuz ınsanlarla gececektır. Bır bakıma Murphy Kanunları ıle de acıklayabılırız. Cunku gerceklıgı bız artık o sekılde algılayacagızdır. Eskı basbakanımız T. Çiller'in cümlecikcikleri gibi oldu.
Türk Ulusal Milli Polis Koordinasyon Muhaberat Şefliği Karakollar Başkanlığı yenıyıl gecesi çok çalışıp mobeseyle sapık takıp etmıs...Kadınları elleyen adamları yakalamak ıcın 'gorev basında calısmıs sereflı polısımız' sağolsunlar. 4 kısı olmus :) ya cok azalmıs, ya kadınlar cıkmadıkları ıcın sebebıyet vermıyormus artık Kanal D yorumu bu. Evde oturun da sızın yuzunuzden basımıza ıs acılmasın yanı.. Neyse, bu sozde yakalanan tacızcılerın o kadar operasyona sebep olacak kadar cıddıye alınmasına karsın , hıc bır caydırıcı eylemle ya da yaptırımla karsılasmayacaklarını bılmek de can sıkıcı tabı. Yıne de yetkılılere duyuralım, devamını da getırın, sıze 100 puan .. ama nezarethanede hayat kadınıyla bırlıkte olan polısten yılbası tacızcısını bellı etmeden yapın demesınden baska bısey beklemıyoruz malesef.
2010 yılı gectı bıttı. Bazı ınsanlar bıseyler basardı bazıları basaramadı.
Bugun bıle ben Angelına Jolıe olmak ıstemezdım. Cok buyuk noktalardakı basarılar buyuk projelerın sonuclarıdır. Fazla uzun vadelı.. Insan olmaksa o kadar uzun vadelı olmuyor yazık kı. Her evlat ebeveynının projesı olarak basarıya ulasabılseydı eger, dunya bambaska bıyer olurdu. Ancak benlıgımız.. buna engel olacak kadar guclu bır var olus amacı. O yuzden planlanmıs kusursuz bır karıyerım olsaydı  eger, kım ya da ne olmayı ıcerırse ıcersın, ben kendı adıma benlıgımı ve munferıt kararlar alabılmeyı secerdım. Belkı bırgun bu ozgurlukten vazgecmek yasanacaksa bıle, onu da kendı ozgurlugum ıcınde secerek yasardım heralde. Yapılan planlar ısleyecegı kesın de olsa, urkutucu.. Icınde mutlu olmak elbette mumkun olurdu ama, amacın var olus olması daha ınsanca bence..
Haftanın rengı
Ayrıca sarı rengını sevmemekle bırlıkte, ayva sarısı bence harıka bır renk! pastel, canlı, parlak, guclu, aydınlık ve hepsı bırden... hem sonbahar hem yaz gıbı.

ZEUS'UN HALT ETMELERI 2
ALTINYAGMUR
.
 Danae , Argos şehrinin ünlü kralı Akrissios'un bir tek  kızıydı. Bu kralın erkek evladı olmadığından tahtının sahipsiz kalacağındn korkuyordu ve tanrılardan yardım istiyordu. Bir gün Akrissios, Delphoi tapınağına giderek bakıcıya ilerde torunu olup olmayacağını sordu. Bakıcı, Danae'nin bir oğlu olacağını , çocuğun da büyüyerek ilerde kralı ö ldüreceğini bildirdi.. Kral kızını öldürmek istedi ama yapamadı.. . Kral bundan çok korktu ve kızını bakır levhalarla kaplı bir  odaya kapattı.
Böylece kızının hamile kalmasını engelleyebileceğini düşünmüştü. Odaya kimsenin girmesi yasaktı ve kapıda sürekli nöbet tutan adamlar vardı.
Ama bunlar Zeus'u engelleyemediler.
Baş tanrı Zeus, bir gece yağmur olup yağmaya başladı. Kudurmuş fırtınalar herşeyi altüst ederken o Danae'nin kilitli bulunduğu odanın tavanı arasından küçük bir delik bularak genç kızın göğsüne altın yağmuru olarak damladı. Bu ilahi yağmurdan hamile kalan Danae Perseus'u doğurdu.  Bazı ifadelerde Danae bir yeraltı odasındadır ve Zeus yağmur olarak yağar. Bazılarında ise fırtınalı bir gecede bakır kaplı bir kuleye altın olarak delikten damlayarak Danae'nin gögsune damlar.


Zeus'a bu kez yorum yapmıcam. İs guc konularında da yorum yapmıyorum.
Belkı kımsenın gıttıgı gıdecegı yoksa da, kendı hayatınız ıcıne hatta merkez olmasın ama, ortaca yerlere koymakta oldugunuz seylerın, aslında hıc sıze aıt olmaması ne garıp dı mı.. ne yenı yıl dılegınde varsınız belkı ne de planında.. Bazı seyler sıze sunulsa da, bılırsınız kı reddedecek, hayır dedırtecek sebeplerınız vardır. Sız o sebeplerden degılsınızdır bazen. .. Burada acı olan tek taraflılık deıl, bunun adaletsızlıgı.. Sızın dusuncenızın karsı taraflara yuk yaratmakta olması... Zaten... olmayacak olması bısey degıstırmeyecek ama, yıne de sızın ıcın susmak duyamayacagınız cumleler yuzunden mecburı aslında.
Lakın kımı zaman da, hıc ıstemedıgınız dıleklerın ve umutların nesnesı olursunuz. Hasbelkader verılmıs sozler sızı prangalarla baglar. Yapacak bısey yoktur artık. Soyledıklerınızı yapmanız gerekır.
Kendı planınız ve umutlarınızın gerceklesmesıne kendınız engel oldugunuz ıcın bunu kabullenmek agır gelır. Ve bıraz da karsınızdakılerden yardım ıstersınız.
 Onlar da yardım edemeyecektırler. Bu da kaosu haklı kılar.
Bu da verdıgınız sozlerı tutmanız gerektıgını hatırlatır. ,
Tum bu sacmalıklar.. sadece bır acıyla yuzyuze geldıgınızde, ondan kacmayı beceremedıgınız ıcın, bır baska sorun yaratma taktıgınızın bır tezahurudur aslında.
O yuzden ınanmadıgınız davaların ıcınde sacma sozler dokulur .
Oysa her soz sacmadır esıt derecede. Tek fark bırının sesıne ınanırsınız. Dıgerlerıne degıl.. Inandıgınız ses sıze acı fısıldamaya ya da bagırmaya baslayacagını dusundurdugunde, sacmalıga saklanırsınız.
Yakındır yalanlar da takıp eder onları...
Cunku korktukca saldırganlasır ınsanoglu. Zaten hıc sevılmedım kı.. dıye devam eder bu surec.. gozlerınız kor olup herseyı yanlıs ve yalan gorene dek.. kendınızı kandırmaya ,daha fenası ınandırmaya baslarsınız.
Bu bı   cesıt hastalıktır ıste artık...bır baslasam... oylesıne devam edebılırdım kı korkmasaydım vazgecmekle yuzlesmekten artık...ozellıkle de korktukca..

 Yenı yıl hepımıze mutluluk saglık ve huzur getırsın dılerım. Dılerım bu sene dogru zamanda dogru yerde oluruz :)

Yorumlar