şimdi dünyadan...


  • Eurovision 2011 sonuçları:  1. Azerbaycan /2. İtalya /3. İsveç
  • 2011 Cannes Film Festivali’nin 'Klasikler' bölümünde  Fatih Akın’ın katkılarıyla yeniden düzenlenen,  1966 yapımı Yılmaz Güney’in “Hudutların Kanunu” filminin galası yapıldı. Fatih Akın, bu filmi restore etme fikrinin Martin Scorsese’den geldiğini belirtmiş

    YILMAZ GÜNEY'İ SCORSESE BABA İSTEDİ
  • Merkel hükümetinin 'tabiat bize hukmeder, biz ona degıl' sozlerıyle nukleer enerji politikasını degistirmesine yol actıgı soylenen Japonya depremı sonrası gelısen nukleer sızıntı... Ayrıca 'tabiat bizi yonetiyor' cumlesi de ciddi bir soylem degısıklıgıdır...Zıra Almanya nukleer enerjıye sıcak bakıyor hala ve santral kullanım surelerını uzatıyor.
  • %1400 oranında artış gosteren kadın cınayetlerıne karsı duyarlılık olusturma ıcın 15 ayrı sehırde yapılan gosterıler, Ayse Pasalı ya da sadece 2011 Mart ayında öldürülen toplam 24 kadın ve kayıt dısı olanlar ve daha beterleri
  • Pek cok farklı lokasyonda dıkkatınızı cekecek seyler yasanırken bır yandan, bir yandan da bu surec oldukca gecıkmelı saglanabılıyor. Mars'taki magarayı odev yaparken yaptıkları detaylı ınceleme sırasında kesfeden 7.sınıf ogrencısı cocukların yaz donem odevı sonucu, haziran 2010 tarihinde, Mars yuzeyınde bır magara oldugu bilgisi kesinleştikten sonra bile,hayli gec ulaştı. Magaraya mı sasıralım, cocukların bulmasına mı, 1 sene sonra gelen haberın , hıc bırsey degısmedıgı ve gelısmedıgı ıcın hala yanı sekılde anlamlı olmasına mı...Bence sasırmayalım. 
  • Haber gelişmelerini lokasyonlara gore ayırmak, sadece kullandıgımız dil adına gecerli bir kategorı sıstemı olabılır. Zira ıcınde olmadıgınız her yer aynı duzeyde ilgilendirir sizi. Yani insan olarak sorumlulugunuzun oldugu Haiti de , 2 mahalle otesı de aslında duyarlılık ve ılgı alanınız ıcınde olmalı. Pekin zoo daki pandalar gibi, yan sokaktaki kediler de en azından asgari düzeyde alakanıza layık olabilmeli. Apolitik ya da pasifist olmak ozgurlugunuzu kullanmanız, hattta bunu bır hak kullanımı olarak deıl, kimlik olarak gormenız halinde bile, insanlık bilinci sorumluluguna sahip olmak gerekir. Ben ki, didaktik cumlelerden hoslanmam. Ama gereklilikler, erdemli bilinclerin var olusu adına kabul edılegelen seylerdr. 

Yorumlar