prices :)


 Mause kaç liradır? Tabi bir çok mause var. Mickey'den ya da labarotuvar farelerinden bahsetmiyoruz zaten. Ama oyun için özel tasarlanmış ya da altın varaklı Arabic mauseler ya da giyilebilir işaretçi ürünler var.. Fakaaaat, bunların dışında düz, mal gibi, eski tip takoz, sıradan, lanettayn, öylesine, ordinary, casual , daily , bayağı mause adını verdiğimiz, soketli mauseler için, fiyat aralığının  aynı standart avm içinde yer alan standart tekno markette 7 lira, 30 lira ya da 200 lira olmasını nasıl açıklayabiliriz. Marka değeri de farketmiyor o kadar..Hadi bazılarında tasarım farkı var. Ki onlarda kablosuz olmaları nedeniyle bir teknolojik üstünlük de var kabul ediyoruz.. Ama yine kablosuz olan aynı işi yapan ama sadece klasik görünen ve  diğerinin 4te 1 fiyatına olan mause ile aynı standa koymanın mantığı nedir?


Geçenlerde gittiğimiz bir bilgisayar tamircisinde gördüğümüz düzeni tebrik ettik. , anakart üzerinde süper incelikli bir tamirat yapabilmiş olmasının yanısıra öyle bir yöntemleri var ki hayran kaldık. O tamirci manzarasında beklenen üst üste yığılmış toz içinde ve beklerken tekrar bozulmasının mümkün olduğunu düşündüren korkunç teknoloji düşmanı manzara yoktu. Tam bir kütüphane kafasıyla yerleştirmişler.  Sol yanda marka ve modellerine göre sınıflandırılmış laptopları, üzerinde tamire veren kişilerin isim ve telefon bilgileriyle dizilmiş halde görüyorsunuz. NoteBOOK kelimesinin hakkını verdiklerini düşünüyorum.

Bu incelikli narin işler için cüz i ücretler alan emekçilere teşekkür ederken, alt köşede 2600liradan indirime giren; siyah üzerine gocaman gırmızı güllü çekette yer alan indirim etiketindeki binüçyüzotuzüç liralıtık fiyatı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazı giysiler paha'lıdır. Bazı markalar da öyle... Ama 2600den 1330 a düşüyorsa, siyah üzerine gırmızı güllü olmamalı. Ha channel değil, Soho'da değil, Bildiğiniz İstanbul içinde bir outlet store içinde ööle rafların birinde sadece... Belki de onu oraya hiç koymamalıydınız.?..