god knows

Belki de çilingir sofrasına oturmak ve gölgemizin ardımıza düştüğü patikalarda güneşe doğru yürümek için ihtiyacımız vardır sadece...
Unutmak için yaptıkları öyle başarılı oluyordur ki, yaraları kanatma gereği duyuyordur insan.
Bunları aslında yunan tanrıları daha iyi bilir. İnsan duygusuyla ilişkilendirilmiş, ve günümüze daha yakın tanrılar sanırım. Hepi topu evrende - bilimsel olarak kanıtlayabildiğimiz, bu nedenle de kabul edebildiğimiz-  200 bin yıllık bir  insan varlığına tekabül edecek tanrılar lazım. Olympos tanrılarının da öncesi titanlar'dı.  Bu durumda o zaman fani nefsimiz için, birer bardak su içelim. Şu güzel karlı havada işimizi gücümüzü yapalım. Evler vardır, ocaklar vardır tütecek. Bunu ay çocukları iyi bilirler. Bacaları temizleyelim Santa girecek. O baca tütmez deyorlardı. Deyeyazsınlar. Bilir misin ki, olmasın istediklerinden sonra, nasıl da uzakta olduklarını koltuklarından. Bir kitap buldum şimdi. Şiir kitabı, içinde zar var.Ve zaman da. Gideyim. Akşamlar çay ve kahve kokar. Ve erken gelir kış aylarında yatma vakti. Ertesi günler bugünlerin benzeri ve biraz daha ürkerek uzatılır parmaklar pencereden. Saksılardan uzanmış sardunyalar gibi, ayazda.
Belki de dümdüz ihtiyacımız vardır. Sabah ayazı gibi böyle yüzündeki yatak üzüne bakmaksızın çarpan.. Öyle bir ihtiyaçtır belki de acı anılar..İhtiyacımız vardır. Kedere olduğu gibi sevince de.. Bunu en iyi insanın içindeki tanrı bilir.

Yorumlar