kült ve aura

At ağızla sırıtmak, şen bir kahkahayı paylaşmak değildir dostlarla ya da evrenle. Teşhirciliktir, güç gösterisidir, şovdur,.. buradayım. Herşeye rağmen at gibi sırıtarak koca ağzım ve devasa dişlerimle..ki bu herşeyi yemeye muhtedirim demek.. genç ve sağlıklı ve beyaz oldukları için... 
ve
Negro olamayacağına göre bu beyaz diş sağlığı muhtemelen  sınıfsal bir işaret olduğu için. Genetik, kültürel ve ekonomik olarak sağlıklılığımı teşhir ettiğim iri ağzımın abartılı kahkaha pozu sadece kalabalık ve diğer kahkahalı at ağızlılıarla beraberken verilir. Tek başına iri kahkaha olamaz, eğer ikinci at ağız kamerayı tutıyor değilse..çünkü bu abartılı at ağız kahkahasının esas ifadesi: ben bu sağlıklı ve güçlü insanlar içine kabul ediliyorum  şu fotoğrafla bunu kanıtlıyoruz şu anda...ya da işte bizim güçlü klanımız bu!biz buyuz ,bu biziz..
O at ağızın kahkahasını dolduran haz, fotoğrafın çekilmesinden önceki an değil. Tam da çekiliyor olması. İktidarın ifşasının müjdesi.
At ağızlarıyla vecd ile ekranlara bakan güruhun duygusu da bu çağa özgü bir temsil biçimi,kabul. Ama bunu kardeşlik, dostluk ya da sevgi diye kakalamak.. dahası buna inanmak.. ve bu yalanı düstur edinmek. Bu esnada gücü ararken iktidara aşıkken sanki derdi sevgi, kardeşlik, dostluk zannederek yaşamak.. acı. Aura  kült'ün yerine geçiyor.fotoğrafta da bir performans olarak kamera karşısındaki dostluk oyununda da.


Yorumlar