geç.e

Cok gec ogrenmek bilmemekten farkli. Belki ilk zamanlardan beri bildigin varsayilan, ya da akil edebilmis olacagin, imayi imanla bir tutup dusunecegin seyler.. ben onlara postal demistim,ayaga giymekten fazlasi oldugunu anlamayip kiciniza yediginiz  postallar...plan ile proje arasinda bir parantezden ibaret oldugumuzu, aldatmanin sadakatsizlikten baska yollarinin cok daha acili oldugunu ogrenmek pek de bitter degil. Yine de oyle gec ogrenmek ki.. artik uzulecek hicbirsey bulamamak..silmeye kiyamadigin ne varsa, zaten'lere bulayip anlamsizlastirmak. Hatta sahaftan aldigin bir kutu karisik efemera kadar anlamsizlastirmak gec. taninan gecmisi. 
Bir dogumgunune gitmissin,   pasta getirmisler sana. Bir tabakta buyuk ve guzel bir dilim ve yaninda tabaktan alirken dokulen kirintilari da koymuslar tabagina. Sonucta bu dilimin payi..Oturdugun surece onunde durmus.kirintilarini yemissin. Sonra birsey bogazinda kaliyor. Balkona cikip oksuruyorsun.bir oksurmelik zaman geciyor. Yarim sigara be degil. Bir firt bile icemeyecek kadae kisa surede...geri dondugunde bakiyorsun odada kimse kalmamis. balkona gittiginde ne oldugunu anlayamadan.nedenini, bu kadar ani ve keskin olusu..yerine oturup duruyorsun.gitmeliyim sanirim artik derken damaginda tadi, tabakta senin payini gormuyor gozun. Orada mi degil mi dilimin..unutmussun coktan. tum dunya nasil ve neden terketti odayi diyorsun icinden. Tam ayakkabilarini giyerken bir ses duyuyorsun.

-Pastami salona goturmussun, ama ben aldim. Cayimi da acik koymussun onu da duzelt de gel...
Her yer mutfak her gun aldatis..
 bir zaman sonra ogreniyorsun hic senin olmamis birseyi kaybetmenin imkansiz oldugunu. Gercek sadakati esasen insanin ruhunda ve ulkusunde araman gerektigini. 

Yorumlar